Quality at speed: ook in een DevOps omgeving

Ontwikkelingen moeten steeds sneller, stabieler en met hoge kwaliteit. Developers worden hierdoor continue op de proef gesteld. In de DevOps omgeving worden de uitdagingen rondom kwaliteit, security en performance steeds groter. Quality at speed is noodzakelijk om DevOps succesvol te maken. Hoe zorg je voor een kwaliteitsmindset, welke skills heeft een team nodig en hoe stimuleer je DevOps teams continue te verbeteren?
 

Programma

14.00 uur           Ontvangst
14.30 uur           Opening en welkom
14.45 uur            Presentatie case
15.05 uur           Korte break
15.15 uur            Discussie n.a.v. diverse stellingen
16.30 uur           Afsluiting

 

Tijdens deze ronde tafel gaan we over dit onderwerp met elkaar in gesprek.

Aan de hand van de ervaring van Randstad wordt de rol van kwaliteit in de DevOps omgeving besproken.

Daarbij komen de volgende stellingen aan bod:

  • DevOps en kwaliteit gaan helemaal niet samen
  • DevOps teams werken nog te veel volgens oude ‘methoden’
  • DevOps werken heeft altijd een tester nodig

Na afloop van de ronde tafel heb je meer inzicht en handvatten om kwaliteit en stabiliteit van software te verbeteren in een DevOps omgeving.

 

Donderdag 31 maart 2022

Capital C, Amsterdam

Sprekers

Mark Paap | Business Leader KZA

Mark heeft ruim 25 jaar ervaring in de IT in verschillende functies en omgevingen. Testen en QA zijn daarbij een rode draad sinds 1997. Ontwikkelingen als testautomatisering, security testen, performance testen, testpiramide en vele varianten van testen neemt hij mee in het begeleiden van testprofessionals en de oplossingen bij de diverse klanten van KZA.

Erwin Gloudemans | Business Leader KZA

Erwin heeft zijn ervaring opgedaan als DevOps coach en testspecialist. Quality at speed wordt essentieel voor de kwaliteit en stabiliteit van de opgeleverde software. Vanuit zijn ervaring bij Tele2, ANWB en Randstad met de nieuwste technieken heeft hij inhoudelijke kennis over de rol van kwaliteit in een DevOps omgeving. Hij is groot voorstander voor metrics om zichtbaar resultaat te behalen, hier neem hij de deelnemers graag in mee.

 

Marijn de Vries | Host

Marijn de Vries is een Nederlandse journaliste en voormalig profwielrenster. Marijn is de host tijdens het webinar.

 

 

Tycho van Vugt |  QA DevOps Enabler Randstad

Als Qa Devops enabler heeft Tycho de afgelopen vijf jaar ervaring opgedaan in verschillende omgevingen. Hij is werkzaam geweest als testspecialist, Scrum Master en enabler binnen agile omgevingen. Hierbij heb ik de kwaliteit van het product gewaarborgd, verschillende team en/of afdeling overstijgende trajecten gecoördineerd, het team gecoacht in de ‘way of working’, kwaliteit en op persoonlijk niveau en daarnaast heb ik het management uitgedaagd op de gang van zaken. Als QA Devops enabler bij Randstad begeleid Tycho de verandering naar kwaliteitsborging in de Devops Way of working.

Hij neemt iedereen graag mee in de uitdagingen bij Randstad en zijn ervaringen.

KZA